«Справи немає, є помста». Аваков послав до біса керівника ДБР через підозру Чорновол

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Справи немає, є помста». Аваков послав до біса керівника ДБР через підозру Чорновол

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков негативно відреагував на вручення підозри екснардепці Тетяні Чорновол, у якої пройшли обшуки, і послав до біса першого заступника директора Держбюро розслідувань Олександра Бабікова. Аваков повʼязав підозру Чорновол з помстою експрезидента Віктора Януковича, адвокатом якого раніше був Бабіков. Про це написав у своєму пості у Facebook.

«Адвокат Януковича, пан Бібіков [Бабіков]. Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР та інспірували справу проти Тетяни Чорновол — особистого ворога Януковича. Справи немає, є тільки ваша жага помсти [...]. А краще підіть до біса з держслужби, або до Януковича назад», — написав Аваков.

Міністр запропонував Держбюро провести й у нього обшуки, оскільки також був на Майдані 18 лютого 2014 року. «Я такий же, як Таня, — приходьте до мене, чекаю. Спробуйте», — заявив Аваков.

  • Вранці 10 квітня Чорновол повідомила, що до неї прийшли з обшуком у «справі Майдану». В ДБР заявили, що під час обшуків знайшли вогнепальну і холодну зброю, а також патрони. Чорновол загрожує від 10 до 15 років вʼязниці.
  • Слідчі Держбюро повідомили Чорновол про підозру в умисному заподіянні смерті, скоєному за попередньою змовою групою осіб (п. п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 КК).
  • Сама Чорновол заявила про невинуватість. Вона каже, що їй вручили підозру за вісьмома кримінальними статтями.