Школу онлайн знімають «Квартал 95», «Мамахохотала» та інші. В ОП кажуть, що гроші дають волонтери

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Відеоуроки «Всеукраїнської школи онлайн» для учнів 5—11 класів, що їх транслюють на ТБ і в YouTube, знімають фахівці студій «Квартал 95», «Мамахохотала», Patriot і низки українських телеканалів («СТБ», «1 + 1», «Новий канал», «Інтер», ICTV, ТРК «Україна»).

Про це Укрінформу розповіла генеральна директорка директорату внутрішньої та гуманітарної політики Офісу президента Вероніка Селега.

За її словами, у зйомках беруть участь оператори, звукорежисери, адміністратори, гримери, запрошені зірки та інші як штатні, так і позаштатні працівники.

Телеканали і студії надають для зйомок частину виробничих потужностей, а деяка апаратура належить фахівцям-фрілансерам.

«Вже відзнято понад 200 роликів і щодня знімають далі. Але якщо карантин буде продовжено, команда готова до того, щоб на весь його період знімати і транслювати уроки», — сказала операційна директорка «Освіторії» Ганна Сидорук, додавши, що проєкт не прибутковий і не монетизується в YouTube.

Офіс президента у відповіді Укрінформу зазначив, що гроші на проєкт дають волонтери і недержавні громадські організації. З держбюджету кошти не виділяють.

  • Уроки «Всеукраїнської школи онлайн» почали транслювати з 6 квітня. До них входить 11 шкільних предметів. Проєкт був анонсований президентом Володимиром Зеленським ще наприкінці березня. Пізніше був опублікований список телеканалів, які будуть вести трансляції, і графік онлайн-занять.
  • Уроки «Всеукраїнської школи онлайн» також доступні для школярів з окупованих територій Донбасу і Криму.