Андрій Єрмак про плівки з його братом: Чи буде успішна людина займатися дрібними аферами?

Автори:
Ангеліна Шеремет, Оксана Коваленко
Дата:

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що, уважно вивчивши плівки з його братом Денисом, ніхто не повірить, що він займався продажем державних посад. Про це він розповів у коментарі «Бабелю» для профайлу Дениса Єрмака.

«Коли ти успішна і забезпечена людина, і доля дала тобі шанс взяти участь у зміні своєї країни, ти будеш займатися дрібними аферами? Думаю, ніхто не повірить у подібні фантазії. Упевнений, коли громадськість уважно вивчить усі записи, то побачить у них підтвердження відсутності корупції в нашій команді», — заявив Андрій Єрмак.

За його словами, після публікації фрагментів записів з його братом Денисом у них відбулась жорстка розмова, у якій він наполягав на чесному спілкуванні з правоохоронцями.

Глава Офісу президента додав, що у нього з братом завжди були рівні стосунки, а його карʼєрні призначення не вплинули на них, адже немає їхні інтереси не перетинаються.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОПУ начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає , що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».

Пізніше у коментарі «Бабелю» Денис Єрмак спростував інформацію про те, що обговорював з ким-небудь призначення на державні посади.