У Київській області на вихідні вводять режим обмеження пересування. У Києві не планують

Автори:
Вікторія Мартинюк, Костя Андрейковець
Дата:

В. о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін заявив, що в суботу та неділю в області планують ввести режим максимального обмеження пересування через коронавірус. Про це він заявив на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Нагадую, що в суботу та неділю в області, швидше за все, буде запроваджено режим максимального обмеження пересування», — сказав Володін.

Він закликав громадян не виходити з дому та підкреслив, що якщо вони дотримуватимуться цих заходів, область почне виходити з карантину у травні. В іншому випадку є ризики, що карантин триватиме до осені.

Пізніше Київська облдержадміністрація ввела обмеження за рекомендацією Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Жителям області заборонено пересування і перебування в громадських місцях на вихідних і у великодні свята з 13:00 суботи, 11 квітня, до 06:00 13 квітня і з 13:00 18 квітня до 6:00 21 квітня 2020 року.

Поліцейські і Нацгвардія здійснюватимуть посилене патрулювання. Вони контролюватимуть парки, громадські місця і зони масового перебування людей. Порушникам загрожує штраф. Також буде обмежений доступ на кладовища — пускати будуть не більше двох людей в масках. Біля храмів патрулюватимуть поліцейські. Служби проводитимуть онлайн — доступ в церкви для не більше 10 осіб.

За інформацією «Бабеля», подібні заходи в Києві запроваджувати не будуть.