У ЗСУ підтвердили 7 інфікованих. Два нові випадки на Київщині та в Мелітополі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Станом на 9 квітня у Збройних силах зареєстрували ще два підтверджені випадки інфікування коронавірусом. Таким чином, кількість хворих у лавах ЗСУ зросла до семи, повідомили у пресслужбі Генштабу ЗСУ.

Коронавірус виявили у військовослужбовця Васильківського гарнізону, який напередодні був госпіталізований з попереднім діагнозом «пневмонія». Він перебуває у госпіталі та отримує симптоматичне лікування, стан його здоров’я задовільний.

Також захворювання підтвердили у військовослужбовця однієї з військових частин Мелітополя. Із кінця березня він перебував на самоізоляції після контакту з хворим на коронавірус.

Зроблені на початку квітня з інтервалом у чотири доби швидкі тести показали негативний результат, але 9 квітня надійшли результати ПЛР-тестування, які підтвердили інфікування. Наразі стан його здоров’я задовільний, він лікується вдома під наглядом медслужби.

Усі військовослужбовці, які контактували з хворими, відправлені на самоізоляцію.

  • 7 квітня у Збройних силах зафіксували перший летальний випадок від коронавірусу — померла працівниця військової частини з Прикарпаття.
  • Станом на 09:00 9 квітня в Україні 1 892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних; 45 пацієнтів одужали. Найбільше інфікованих зафіксували в Чернівецькій (302), Тернопільській (169), Івано-Франківській областях (218), а також у Києві (300).