«Слуга народу» знайшла спосіб, як відмовитися від держфінансування. Пропонують зміни у новій редакції бюджету

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Політична партія «Слуга народу» знайшла юридичний спосіб відмовитися від державного фінансування на користь боротьби з коронавірусом. Про це у Facebook повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

У партії пропонують передбачити зміни в новій редакції державного бюджету.

«Ми маємо передбачити зміни, які дозволять партіям відмовлятися від такого фінансування поквартально, а не тільки раз і назавжди. Сподіваюся, цим шляхетним правом також скористаються інші політсили», — розповіла Кравчук.

Про що йдеться?

26 березня голова партії, перший заступник голови парламентської фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що партія відмовляється від державного фінансування діяльності партії на 2020 рік. Тоді він попросив, щоб ці гроші перевели до Стабілізаційного фонду на потреби українських медиків, які борються з пандемією коронавірусу.

Згодом журналісти Bihus.info зʼясували, що партія не може відмовитися від держфінансування на 1 рік, оскільки це не передбачено законом.

За законом фінансування отримується на весь період — тобто від виборів до виборів, і можливість відмовитися від фінансування на певний проміжок часу не передбачена. Відтак, фінансування можуть припинити тільки на весь період, а не на один окремий рік.

  • У 2020 році партія «Слуга народу» має отримати з бюджету 140,5 млн грн.