В Україні створили чат-бот для замовлення з Китаю антисептиків і масок

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Офіс президента створив чат-бот, який дозволяє комерційним аптекам та медичному бізнесу закупити необхідне обладнання, маски або антисептики з Китаю за допомогою авіаперевізника SkyUp. Про це розповів заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко в інтервʼю «Українські правді».

«Ми зробили чат-бот. Двоє наших логістів сидять у цьому чат-боті. Ти заходиш і читаєш, наприклад: «Привіт, ти хочеш відправити вантаж з Китаю в Україну? Вибери три аеропорти, з яких ми літаємо». Ти вибираєш, тобі кажуть: «Ок, братан, візьми заповни пакінг-лист, що ти будеш везти, коли у тебе буде цей вантаж і коли ти його доставиш на митницю в цьому місті», — розповів Тимошенко.

Після цього з замовником звʼязуються логісти та домовляються про деталі.

Наразі рейс до Китаю з Києва в середньому коштує в $150—180 тисяч. Аптеки та медбізнес за перевезення розраховуються самостійно, а Офіс президента оплачує заправки та парковки літаків.

  • АМКУ штрафуватиме виробників антисептиків, які спекулюють на коронавірусі.
  • У Києві АМКУ порушив справу проти виробників, постачальників і аптек через значне подорожчання медичних масок. Із початком карантину ціни на маски зросли у 10 разів.