Даунінг-стріт: У премʼєра Джонсона немає пневмонії, він не підключений до апарата ШВЛ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, якого госпіталізували через коронавірус, не діагностована пневмонія.

Як повідомив прессекретар премʼєра, Джонсон не підключений до апарата штучної вентиляції легенів і залишається «у доброму гуморі», пише The Guardian.

У Джонсона однак підтвердили проблеми з диханням, але зазначили, що йому подається кисень. Премʼєр зараз перебуває у відділенні інтенсивної терапії лікарні Святого Томаса в Лондоні.

  • Джонсон повідомив, що інфікований коронавірусом, 27 березня. Тоді він розповів, що здав тест, відчувши «слабкі симптоми» захворювання: температуру, кашель. Джонсон залишався на домашньому карантині, продовжуючи працювати з урядом у режимі відеозвʼязку.
  • 5 квітня Джонсона госпіталізували до лікарні Святого Томаса в Лондоні, адже 10 днів поспіль після позитивного результату тесту на коронавірус у нього трималася висока температура і був кашель.
  • Ще 5 квітня російське агентство «РИА Новости» з посиланням на джерела повідомило, що Джонсона підключать до апарату ШВЛ. Прессекретар британського премʼєра назвав це повідомлення дезінформацією.
  • Президент США Дональд Трамп запропонував медичну допомогу у лікуванні Джонсона. Він зустрічався з цього питання з американськими фармацевтичними компаніями і направив до Лондона групу медиків.