У Нью-Йорку собор перетворять на лікарню для хворих на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Нью-Йорку кафедральний собор Іоана Богослова стане лікарнею швидкої допомоги на час пандемії коронавірусу. Про це пише The New York Times з посиланням на настоятеля храму єпископа Кліфтона Даніеля.

Видання зазначає, що це найбільший готичний кафедральний собор у світі.

До кінця тижня там планують встановити дев’ять медичних наметів, де зможуть розмістити щонайменше 200 пацієнтів. Минулого тижня в собор вже доставили 400 лікарняних ліжок.

«Останньою такою подією була пандемія іспанського грипу в 1918 році, але світ був іншим, не думаю, що тоді собор використовували таким чином. Але традиційно, в минулі століття, собори завжди так використовували, приміром, під час чуми. Тому це не виходить за рамки досвіду, це просто нове для нас», — сказав настоятель собору.

За словами директора лікарні Джеймса Паттерсона, пацієнтів доставлять у польовий госпіталь до кінця цього або на початку наступного тижня.

За даними Університету Джонса Гопкінса, у США станом на 7 квітня зафіксовано найбільше у світі хворих на коронавірус — 368 449. З них 10 993 людей померли, 19 919 — одужали. В країні епіцентром ураження став Нью-Йорк.