Без маски та в парку. За день на порушників карантину поліція склала 192 адмінпротоколи

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Після посилення карантинних заходів, 6 квітня поліція склала 192 адмінпротоколи. Найбільше порушень стосувалися відвідування парків і скверів, а також недотримання умов самоізоляції. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

За дотриманням карантину в Україні стежать близько 22 тисячі працівників поліції та Нацгвардії, з них 7 тисяч — патрулюють парки та сквери.

Найбільше протоколів на порушників карантину склали у Дніпропетровській, Львівській, Одеській областях і в Києві. Спочатку поліцейські проводять роз’яснювальну роботу. На правопорушників, які не дослухаються, складають адміністративні протоколи.

За один день поліція виявила 14 порушників, які відвідували парки та сквери. Ще 10 адміпротоколів склали за порушення умов самоізоляції. Також є перші адмінпротоколи за появу у громадських місцях без захисних масок на обличчі.

За порушення передбачена адміністративна відповідальність за статтею 44-3 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф – від 17 до 34 тисяч гривень.

  • З 6 квітня в Україні посилили карантин — тепер зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами. Також заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією людиною або у разі службової необхідності.