Хворого на коронавірус премʼєр-міністра Британії госпіталізували

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона госпіталізували в неділю ввечері через 10 днів після позитивного результату тесту на коронавірус. Про це повідомляє BBC з посиланням на прессекретаря уряду.

Джонсона госпіталізували запобіжно, за порадою лікаря, оскільки у нього досі зберігаються симптоми захворювання, зокрема й підвищена температура.

«За порадою лікаря премʼєр-міністр сьогодні ввечері [5 квітня] був доставлений до лікарні для проведення дослідження. Це запобіжний крок, оскільки у премʼєр-міністра зберігаються стійкі симптоми коронавірусу через 10 днів після тестування на вірус», — йдеться у заяві прессекретаря.

Замість нього нараду щодо коронавірусу у понеділок вранці очолить міністр закордонних справ.

Президент США Дональд Трамп розпочав брифінг Білого дому, передавши «найщиріші побажання від нашої нації» Джонсону. «Усі американці моляться за нього. Він мій великий друг, великий джентльмен і великий лідер», — наголосив Трамп.

Згодом президент Володимир Зеленський теж побажав швидкого одужання Джонсону. «Залишатися здоровим, Борис Джонсон. Ми всі хвилюємося за вас і бажаємо вам швидкого одужання! Разом ми подолаємо це», — написав глава держави у своєму Twitter.

  • Джонсон повідомив, що інфікований коронавірусом 27 березня. Тоді він розповів, що здав тест, відчувши «слабкі симптоми» захворювання — температуру, кашель. Джонсон не був госпіталізований і залишався на домашньому карантині, продовжуючи працювати з урядом в режимі відеозвʼязку.
  • Син королеви Великої Британії Єлизавети II, принц Уельський Чарльз переніс коронавірус у легкій формі та перервав самоізоляцію.