У Франції хворим на COVID-19 переллють плазму тих, хто одужав

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Французькі лікарі проведуть клінічні випробування ще одного ймовірного методу лікування коронавірусної інфекції — переливання хворим пацієнтам плазми від пацієнтів, які одужали. Про це повідомляє державна організація Assistance publique — Hopitaux de Paris (AP-HP), яка обʼєднує лікарні Парижа та його передмість.

«Плазма тих, хто одужав, містить антитіла, які виробив їхній організм, і які могли б допомогти пацієнтам у гострій фазі захворювання перемогти в боротьбі з вірусом», — йдеться в заяві організації.

Донори повинні будуть здати по 600 мл плазми. Всього планується залучити до участі в програмі 200 осіб, проте з моменту їхньої виписки з лікарні має пройти приблизно 2—3 тижні. Випробувати ефективність даного способу планують на групі з 60 хворих.

  • Від початку пандемії коронавірусу SARS-CoV-2 загинули понад 60 тисяч людей в усьому світі. На першому місці за кількістю загиблих — Італія (15 362), слідом за нею — Іспанія (11 947), треті — США (7 949), на четвертій позиції Франція (7 560) і на п’ятому місці Велика Британія (4 313).