Карантин: старшим за 60 років можна виходити в магазин не далі ніж за 2 км від дому

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Люди старші за 60 років, які перебувають на самоізоляції (крім хворих на COVID-19) та про яких немає кому подбати, можуть виходити в магазин та інші місця торгівлі, розташовані не більше ніж за 2 кілометри від місця самоізоляції. Про це йдеться у розʼясненні уряду щодо нових обмежень на період карантину.

Під час виходу на вулицю люди за 60 років мають дотримуватись масочного режиму.

У Кабміні пояснили, що літні люди поки що мають сидіти вдома, адже належать до групи підвищеного ризику, тому потребують самоізоляції. Також вони мають утриматись від контакту з іншими особами — крім тих, з якими спільно проживають.

  • Українцям, які проходять лікування від коронавірусу вдома, виходити на вулицю заборонено, а тим, хто перебуває на самоізоляції, дозволено виходити не частіше ніж два рази на тиждень.
  • 3 квітня уряд затвердив перелік додаткових обмежень для посилення карантинних заходів проти поширення коронавірусу. Від 6 квітня буде заборонено перебувати у громадських місцях без масок, пересуватися вулицями більше ніж по двоє, перебувати на вулицях без документів, а також відвідувати парки та дитячі майданчики. Між областями встановлять КПП, де людям будуть вимірювати температуру.