Звук сирен по всій країні і три хвилини мовчання. У Китаї вшанували памʼять загиблих від коронавірусу

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

У Китаї суботу оголосили днем жалоби за жертвами коронавірусу. О 10 ранку за місцевми часом усі жителі вшанували загиблих трьома хвилинами мовчання, повідомляє ВВС.

Після цього по всій країні зазвучали гудки автомобілів, поїздів, кораблів, а також — сирени повітряної тривоги, були приспущені державні прапори.

China News Service / Getty Images

В Ухані, звідки почався спалах світової пандемії коронавірусу, на всіх вуличних світлофорах спалахнуло червоне світло, весь транспорт зупинився на три хвилини.

Влада заявила, що три хвилини мовчання — це також можливість вшанувати памʼять «жертовників» — 14 китайських медиків, померлих на роботі.

Серед них доктор Лі Веньлян, який на ранній стадії епідемії намагався попередити про небезпеку, але влада його звинуватила у поширенні неправдивих чуток.

China News Service / Getty Images

  • Перші випадки зараження коронавірусом у світі були зафіксовані в кінці минулого року в китайській провінції Хубей. Відтоді у 181 країні світу загинули майже 60 тисяч осіб. У Китаї від коронавірусу загинули 3 326 осіб.
  • Станом на 10:00 4 квітня в Україні лабораторно підтверджено 1 096 випадків коронавірусу. Померли 28 людей, одужали — 23.
  • 3 квітня уряд затвердив перелік додаткових обмежень для посилення карантинних заходів проти поширення коронавірусу. Вони набувають чинності від понеділка, 6 квітня.