НАБУ допитало Дениса Єрмака. У нього взяли зразки голосу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Національне антикорупційне бюро допитало брата глави Офіса президента Дениса Єрмака. Це «Бабелю» підтвердив його адвокат Іван Холондович.

На допиті, який тривав 2 години, у Єрмака взяли зразки голосу на експертизу. Коли відбудеться наступний допит — наразі невідомо.

Сам Денис Єрмак у Facebook повідомив, що його допитували як свідка про обставини знайомства з людьми, які фігурують у відео, про що спілкувався з ними та чому ці зустрічі проводилися.

Єрмак також повідомив детективам НАБУ про можливу зацікавленість певних осіб, які фігурують на відео, і спецслужб в організації провокацій.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОПУ начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає , що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».

Пізніше у коментарі «Бабелю» Денис Єрмак спростував інформацію про те, що обговорював з ким-небудь призначення на державні посади.