Німеччина на карантині відкриє кордон для 80 тисяч трудових мігрантів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Німеччина планує пом’якшити карантинні обмеження на кордоні, щоб агропідприємства змогли наймати іноземних трудових мігрантів для посіву та збирання врожаю. Про це повідомляє DW.

План, розроблений міністерствами внутрішніх справ та сільського господарства, передбачає низку суворих правил на в’їзд та дотримання гігієни.

Фермери зможуть набрати 40 тисяч робітників у квітні та ще 40 тисяч — у травні. Групи будуть набирати у спеціально відібраних аеропортах після медичних перевірок. Після прибуття в Німеччину іноземці мають пройти 14-денний карантин і житимуть в умовах, які держслужбовці описують як «віртуальний карантин одночасно з можливістю працювати».

Сезонні робітники працюватимуть у невеликих групах, а житлові приміщення будуть заповнені тільки наполовину, щоб забезпечити відстань між людьми. Інфікованих працівників ізолюватимуть, а інших членів групи перевірятимуть лікарі.

В Німеччині очікують на прибуття 80 тисяч робітників в основному з Румунії та Польщі. Ще 20 тисяч людей залишилися у Німеччині і їм продовжили дозвіл на роботу.

  • 3 квітня кількість зареєстрованих хворих на коронавірус перевищила 1 мільйон. У Німеччині кількість інфікованих — 84 794.
  • Після закриття борделів і кордонів через пандемію коронавірусу тисячі іноземних секс-працівниць у Німеччині стали бездомними.
  • У німецькому місті Бонн через авіаційну бомбу часів Другої світової війни довелося евакуювати понад 1 200 жителів, у тому числі пацієнтів університетської лікарні, в якій лікуються інфіковані коронавірусом.