Очільник МОЗ Степанов: В Україні посилять карантинні заходи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україні посилять карантинні заходи, запроваджені через коронавірус. Обмеження застосують щодо транспорту, самоізоляції та обсервації. Посилення заходів ініціював міністр охорони здоровʼя Максим Степанов, рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 1 квітня з доопрацюванням до 2 квітня.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«Ми хочемо запровадити найефективнішу комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів: домашня ізоляція, домашній карантин та соціальне дистанціювання осіб віком від 60 років. Також пропонуємо обмежити відвідування парків та зон відпочинку, забезпечити зупинку громадського транспорту. Разом з цим ми уточнюємо перелік випадків, коли не застосовуються обмеження, передбачені карантинними заходами», — сказав Степанов.

Зараз МОЗ доопрацьовує постанову з усіма причетними відомствами і міністерствами. Деталей нових обмежень у МОЗ не назвали.

Кабінет міністрів пізніше дав перелік нових обмежень. Серед них — заборона на перебування в громадських місцях без масок і респіраторів, заборона на переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності і супроводу дітей), заборона на перебування в громадських місцях неповнолітніх без супроводу дорослих, заборона на відвідування парків, зон відпочинку і дитячих майданчиків.