У Нідерландах у концертному залі, де мало проходити «Євробачення», розміщуватимуть хворих на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Роттердамі концертний зал Ahoy тимчасово переобладнають на лікарню швидкої допомоги для хворих на коронавірус. У травні там мав проходити пісенний конкурс «Євробачення — 2020», пише Reuters.

30 березня вже розпочалася робота з встановлення перших 88 лікарняних ліжок з 690 запланованих у залах Ahoy, де зазвичай відбуваються великі концерти, торгові ярмарки і міжнародні спортивні змагання. З середини квітня в Ahoy будуть розміщувати хворих на коронавірус чи на інші захворювання, які потребують догляду, але яким не потрібна госпіталізація до лікарні.

Так влада хоче зменшити тиск на медзаклади в Нідерландах, де кількість інфікованих коронавірусом стрімко зросла з моменту виявлення першого випадку 27 лютого.

Минулого місяця Ahoy приймав концерти таких зірок як Pink та 50 Cents, а у середині травня у концертному залі мало відбутися «Євробачення».

За даними карти університету Джонса Гопкінса, у Нідерландах інфіковані коронавірусом 10 930 людей. 772 людини померли, 253 — одужали.

  • 18 березня стало відомо, що конкурс «Євробачення», який мав відбутися у травні в голландському Роттердамі, скасований через епідемію COVID-19.
  • У Нідерландах заборонили до 1 червня збиратися кількістю понад три особи. Мерам дозволили штрафувати людей, які порушують правила карантину, в тому числі, які не дотримуються дистанції один від одного до 1,5 метра.
  • Уряд Нідерландів наказав відкликати з лікарень близько 600 тисяч масок, які надійшли з Китаю, тому що вони не відповідають стандартам якості.