Усі туристи з Балі та Катару погодились на обсервацію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Усі туристи з Балі та Катару погодились на обсервацію

Роман Камко / «Бабель»

100 українських туристів, які напередодні повернулися з Балі та Катару, погодились на обовʼязкову обсервацію. Цю інформацію «Бабелю» підтвердили у Державній прикордонній службі.

Туристів розмістили для обсервації у готелі «Козацький» Міністерства оборони.

Готель «Козацький» 20 днів перебував на карантині і був практично законсервований. Зараз весь персонал готелю на місці, всі працюють у захисних костюмах. Туристи повинні знаходитися у номерах, їжу їм надаватимуть теж до номерів.

У Міноборони кажуть, що в готелі також проходитиме обсервацію ще одна група українців.

Що сталося?

29 березня українські туристи, які повернулися чартерним рейсом з Балі, відмовлялись самоізолюватися, тому що їх не попереджали про обовʼязкову обсервацію в Україні.

Пізніше адвокат Масі Найєм опублікував відеозвернення свого клієнта, який є одним з пасажирів рейсу. Той розповів, що чартер пасажири сплатили самостійно, і при покупці квитків їм ніхто не розповів про те, що вони перебуватимуть на обсервації. Тепер же їм рекомендували обсервацію в двох готелях за €380 або безкоштовно в столичному готелі «Козацький».

Напередодні міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що уряд ухвалив рішення про обовʼязкову обсервацію всіх українців, які прибувають з-за кордону.

Авіаперевізник SkyUp також заявив, що попередив пасажирів до вильоту про рішення Кабміну направити їх на обовʼязкову 14-денну обсервацію.

«Авіаперевізник виконав свою роботу — доставив пасажирів з пункту вильоту до пункту прильоту. Екіпажі залишалися на борту літаків після прильоту весь час разом з пасажирами», — зазначили у авіакомпанії.