У Сумах усім мешканцям заборонили виходити з дому без крайньої потреби. За порушення правил — штраф

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Виконавчий комітет Сум через поширення коронавірусу ввів обмеження, згідно з якими жителям міста без крайньої потреби заборонено виходити з будинків, йдеться у розпоряджені на сайті міськради.

«На період від 28 березня і до закінчення карантину на території Сумської міської ОТГ заборонено без крайньої потреби виходити зі своїх помешкань (будинків, квартир, кімнат у гуртожитках, готелів тощо)», — йдеться у повідомленні.

Як виняток дозволяється пересуватись до місця роботи та з неї до місця проживання, відвідувати аптеки, продуктові магазини, лікаря та медичні заклади у зв’язку зі станом здоров’я чи для лікування домашніх тварин.

Також дозволяється проводити комплекс ритуальних послуг й отримувати адміністративні послуги (реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання особи); здійснювати ремонт комп’ютерної та побутової техніки та вигулювати тварин (до 30 хвилин на день).

Сумчанам забороняється виходити з приміщень без засобів індивідуального захисту органів дихання (масок, респіраторів), користуватися дитячими та спортивними майданчиками, перебувати на вулицях, площах, парках, у скверах та інших громадських просторах групами понад двох осіб, курити, вживати їжу чи напої на вулиці.

Виходячи на вулицю, кожен житель Сум повинен мати при собі посвідчення особи, а також на вимогу поліції повідомити своє місце проживання та мету виходу на вулицю.

За порушення правил людей притягатимуть до адміністративної відповідальності за статтею про «порушення правил щодо карантину».