ДПСУ: Кордон можна перетнути автівками або пішки, черг немає

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кордон України можна перетнути на власному транспорті або пішки. Автобуси продовжать перевозити людей від пунктів пропуску, черг на пунктах пропуску зараз немає. Про це «Бабелю» розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, напередодні, після заяви президента Володимира Зеленського про закриття кордонів з 28 березня, зафіксували масове скупчення людей у пунктах пропуску. У ДПСУ фіксували одночасне прибуття до кордону 4 тис. громадян.

Демченко розповів, що о 17 годині Україна у погодженні з Польщею пішла на безпрецедентний крок та поряд із пунктом пропуску Корчова — Краківець відкрила піший перехід. До 00:00 28 березня громадян пропускали пішки після проходження скринінгу.

Усього через державний кордон 27 березня пропустили в Україну майже 22,5 тисячі людей, які прибули до кордону пішки. Найбільше з них оформлено на в’їзд у пунктах пропуску: «Ягодин» — 6,5 тис., «Краківець» — 6,5 тис., «Рава-Руська» — 4,7 тис., «Чоп (Тиса)» — 2,2 тис., «Вилок» — понад 800, «Лужанка» — 800, «Ужгород» — 700 громадян. Щоб перевезти громадян, було залучено 80 автобусів та мікроавтобусів, якими здійснено понад 500 рейсів.