«Абсурдно торгувати пончиками, коли на вулиці пандемія». Аваков відповів на претензії, що влада не допомагає бізнесу в умовах карантину

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

В умовах карантину мають працювати підприємства критичної інфраструктури, а завдання керівників — забезпечити людям безпеку. Далі все залежатиме від того, як буде розвиватися ситуація, сказав в інтерв’ю «Бабелю» глава МВС Арсен Аваков.

За його словами, підприємствам не критичної інфраструктури теж не заборонено працювати, але режим надзвичайної ситуації дозволяє обмежувати деяку діяльність.

«Ну справді ж, абсурдно торгувати пончиками, відкривати кафе або щось у цьому дусі, коли на вулиці пандемія. Це наша ціна за інкорпорованість у світ», — зазначив Аваков.

За словами міністра, щоби допомогти українському бізнесу в умовах карантину, депутати мають проголосувати за спецфонд. Йдеться і про зниження кредитних ставок, і про зниження комунального тиску на приватників тощо, — заходів багато.

«Частково про них писав я, частково — мої колеги. У США людям і бізнесу трильйонами допомагають, у Європі — мільярдами. Де наші мільярди? Їх немає, тому не потрібно поводитися так, ніби живемо в атмосфері солодкого комунізму», — резюмував глава МВС.