МВФ: У світі почалась економічна рецесія

Автори:
Ангеліна Шеремет, Алла Кошляк
Дата:

Глобальна економіка занурилася в рецесію, як мінімум не меншу, ніж була у 2009 році. Про це у Twitter заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

«Тепер ясно, що ми вступили в рецесію. Ми плануємо відновлення у 2021 році, але тільки якщо ми стримаємо вірус, зможемо зменшити кількість боргів ізапобігти проблемам з платоспроможністю країн», — заявила Георгієва.

Особливу загрозу Георгієва бачить в імовірній хвилі банкрутств і скорочення робочих місць, яка може не тільки підірвати здатність економіки до відновлення, але й зруйнувати саму основу суспільства.

Що таке рецесія?

Рецесія — фаза економічного циклу, під час якої відбувається загальне зниження економічної активності. Зазвичай рецесії трапляються під час массового скорочення витрат. До цього можуть призвести різні події, наприклад, фінансова криза чи пандемія.

Рецесія характеризується тим, що люди, наприклад під час пандемії, менше витрачають, бізнеси менше продають, підприємства менше виробляють, отже, платять менше податків і звільняють працівників.