Дубілет повертається у бізнес, але у Monobank його не візьмуть

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній міністр Кабінету міністрів і співзасновник Monobank заявив, що не буде продовжувати роботу в уряді, і має намір повернутися у бізнес.

Про це він повідомив у Facebook.

«До складу Кабміну я входити не буду. При цьому хочу довести до кінця частину проєктів з топ-50. Буду займатися ними ззовні — добре, досвід впровадження iGov в якості волонтера є», — написав Дубілет.

Раніше він говорив, що закінчить проєкти, які розпочав в уряді, тому планує обговорити формат своєї подальшої роботи.

Співзасновник Monobank Олег Гороховський пізніше написав, що Дубілет не зможе повернутися в мобільний банк, оскільки у нього був політичний бекграунд.

«На жаль, сучасний світ так влаштований, що якщо ти «сходив в політику», ти і твої майбутні партнери стають автоматично PEP (Politically exposed person [політично значима особа]), що практично унеможливлює нормальне ведення бізнесу. А банківський бізнес робити з PEP складно подвійно», — написав Гороховський у Facebook.

  • У Кабміні Дубілет займався впровадженням повного електронного документообігу, новою системою оплати для чиновників, оптимізацією перепису населення, реорганізацією міністерств, шляхом переведення служб в онлайн.
  • 4 березня Верховна Рада відправила у відставку премʼєр-міністра Олексія Гончарука і схвалила склад нового уряду. Дубілета замінив Олег Немчінов.