«Винесли у мішку і зачинили двері». Рідні померлого від коронавірусу були змушені самі забирати тіло з лікарні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Тернопільській міській лікарні тіло померлого від коронавірусу чоловіка видали родичам для поховання, медперсонал відмовився допомагати. Про це «Радіо Свобода» розповіла донька померлого Анна Поліщук.

68-річний Павло із села Ковалівка Монастириського району помер у лікарні 25 березня. Того ж дня його поховали у його рідному селі. За словами доньки померлого, з лікарні повідомили рідним, щоб приїхали своїм транспортом, з домовиною і забрали тіло чоловіка.

«Тіло батька винесли з лікарні у мішку і зачинили двері. Сестра із чоловіком несли тіло до машини, допомогла ще медсестра. Мішок розсовувався, тіло випадало. Батько важив 100 кг», — розповіла Поліщук.

Рідні самі поставили у домовину тіло, не маючи ніякого захисного одягу. «До того сестра телефонувала у лікарню, і їй сказали, що медперсонал не буде себе наражати на небезпеку. А далі домовину не могли в бус засунути. Тоді вже дзвонила до головного лікаря, а він порадив просити людей. Але всі втікали. Лише через 2 години вийшов лікар у захисному костюмі і допоміг домовину поставити в машину», — розповіла жінка.

Донька померлого каже, що мешканці села не допомагали, бо боялися. За словами жінки, тіло померлого у могилу опускали мер Монастириськ, його заступник, голова сільської ради і рідні. «Сестра світила телефоном, а вони закопували яму, бо вже був вечір», – розповіла дочка померлого.

  • Станом на 22:00 26 березня кількість інфікованих коронавірусом в Україні зросла до 196 осіб.
  • Загалом в Україні зафіксовано пʼять смертей від коронавірусу. Померли 71-річна жінка в Житомирській області, дві жінки в Івано-Франківській (одній з них було 56 років), 33-річна жінка в Чернівецькій області та 68-річний чоловік у Тернопільській.