В Україні запрацював штаб проти поширення коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

26 березня в Україні створили штаб проти поширення коронавірусної інфекції. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоровя.

Напередодні Кабінет міністрів ввів на території всієї України режим надзвичайної ситуації до 24 квітня через поширення коронавірусу. Тоді уряд призначив заступника міністра охорони здоровʼя Ляшка керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня.

На першому засіданні Ляшко доручив усім головам ОДА створити такі штаби в регіонах. Вони мають співпрацювати з центральним штабом, організувати їхню роботу та призначити керівників.

Раніше міністр охорони здоровʼя Ілля Ємець наполягав на створенні в МОЗ єдиного оперативного штабу протидії коронавірусу спільно з іншими службами.

  • В Україні станом на 10:20 26 березня за даними МОЗ зафіксовано 156 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Загалом зафіксовано пʼять смертей — 71-річна жінка в Житомирській області, дві жінки в Івано-Франківській (одній з них було 56 років), 33-річна жінка в Чернівецькій області та 68-річний чоловік у Тернопільській.
  • У Києві зареєстрували шість нових випадків інфікування коронавірусом, кількість хворих збільшилася до 40 осіб, повідомив мер Віталій Кличко. А в Івано-Франківську коронавірус виявили у поліцейського, 20 його колег пройдуть експрес-тести.