Кабмін увів по всій країні режим надзвичайної ситуації. Карантин продовжено до 24 квітня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів ввів на території всієї України режим надзвичайної ситуації до 24 квітня через поширення коронавірусу.

У режим НС переведена Єдина державна система цивільного захисту. Усі карантинні заходи також продовжено до 24 квітня.

Також Шмигаль повідомив, що до 27 березня Кабмін має намір закрити кордон країни для будь-яких пасажирських перевезень, щоб не допускати подальше поширення коронавірусу.

Кабмін підтримав ініціативу щодо призначення житлових субсидій громадянам, які втратили роботу в період карантину. Громадянам потрібно буде зареєструватися в службі зайнятості через онлайн-систему.

На час карантину уряд збільшує субсидії для оплати ЖКП у середньому на 300 грн. Механізм має запрацювати, коли Верховна Рада ухвалить закон про стабілізаційний фонд.

Також Кабмін затвердив законопроєкт про криміналізацію незаконного експорту товарів протиепідемічного призначення. За незаконний експорт пропонують, крім штрафу, ввести позбавлення волі строком до 3 років. За повторне порушення — до 6 років.

  • Раніше режим НС у кожній області вводився окремо, після підтвердження випадків зараження вірусом SARS-CoV-2. Карантин у країні був введений до 3 квітня.
  • Станом на 07:00 25 березня в Україні зафіксовано 113 випадків зараження коронавірусом у 13 областях та в Києві. В Тернопільській області зафіксували першу смерть. Станом на зараз — в Україні чотири смерті від SARS-CoV-2.