В Івано-Франківську коронавірус виявили у поліцейського, 20 його колег пройдуть тести

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Івано-Франківську у працівника поліції лабораторно підтвердили коронавірус, ще 20 поліцейських пройдуть експрес-тести і підуть на самоізоляцію. Про це на брифінгу в ОДА повідомив головний санітарний лікар області Руслан Савчук.

Хворий госпіталізований, стан його здоров’я оцінюють як середньої важкості. «Коло контактних осіб відомо, проводиться дезінфекція приміщень, де він перебував. Контактні особи вже на самоізоляції», — розповів Савчук.

Поліцейський допомагав медикам під час госпіталізації перших випадків хворих на коронавірус. У поліцейської, яка була з ним у групі, діагноз не підтвердився, вона перебуває на самоізоляції. «Інша поліцейська, яка була з ним тоді в одній групі та надавала допомогу, щоб госпіталізувати наші перші випадки, по ній лабораторно негативний результат дослідження», — розповів Савчук.

За словами начальника обласної Нацполіції Володимира Голубоша, встановлено близько 20 поліцейських, які мали контакти з хворим. Усі вони пройдуть експрес-тести і перебуватимуть на самоізоляції.

  • В Україні станом на 10:20 26 березня за даними МОЗ зафіксовано 156 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Загалом зафіксовано пʼять смертей — 71-річна жінка в Житомирській області, дві жінки в Івано-Франківській (одній з них було 56 років), 33-річна жінка в Чернівецькій області та 68-річний чоловік у Тернопільській.
  • У Києві зареєстрували шість нових випадків інфікування коронавірусом, кількість хворих збільшилася до 40 осіб, повідомив мер Віталій Кличко.
  • Глава МВС Арсен Аваков заявив, що поліція буде примусово госпіталізувати заражених коронавірусом.