Обовʼязки міністра освіти і науки тимчасово виконуватиме Любомира Мандзій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Обовʼязки міністра освіти і науки тимчасово виконуватиме Любомира Мандзій

Facebook / Любомира Мандзій

Тимчасово виконувати обовʼязки міністра освіти і науки буде Любомира Мандзій, яка до цього була заступницею ексміністра Ганни Новосад. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 25 березня, повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки.

«У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед Міністерством стоїть безліч нагальних викликів і проблем. І найважливіше — ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого», — сказала Мандзій.

Хто така Любомира Мандзій?

Любомира Мандзій, 1973 року народження, родом з Дрогобицького району Львівської області. У 1995 році закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Географія».

Упродовж 1998—2001 років навчалася в аспірантурі Львівського національного університету ім. Франка за спеціальністю «Політичні інститути та процеси». У 2003 році захистила дисертацію на звання кандидата політичних наук, у 2008-му отримала вчене звання доцента.

З 2001 до 2016 року працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету ім. Франка.

Протягом 2016—2019 років — директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні 2019 року перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

11 вересня 2019 року була призначена на посаду заступника міністра освіти і науки Ганни Новосад.

  • 4 березня Верховна Рада проголосувала за відставку премʼєр-міністра Олексія Гончарука та його уряду. Новим премʼєром став в. о. віцепремʼєра Денис Шмигаль. Того ж дня Рада проголосувала за новий склад уряду, підтримавши 13 кандидатур, які раніше запропонував Шмигаль.
  • На засіданні 10 березня призначили останніх чотирьох виконувачів обовʼязків міністрів. Тоді тимчасове виконання обовʼязків міністра освіти і науки поклали на Юрія Полюховича, який був першим заступником Новосад.