Кабмін призначив останніх чотирьох в. о. міністрів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів на засіданні 10 березня призначив останніх чотирьох виконувачів обовʼязків міністрів, тим самим повністю укомплектувавши склад уряду премʼєр-міністра Дениса Шмигаля.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Виконувачем обовʼязків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища призначили Віталія Шубіна, який до цього обіймав посаду першого заступника тодішнього голови Міністерства енергетики Олексія Оржеля.

Обовʼязки міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства буде виконувати Павло Кухта, який замінить Тимофія Милованова.

Тимчасове виконання обовʼязків міністра освіти і науки поклали на Юрія Полюховича — з вересня 2019 року він обіймав посаду першого заступника міністра Ганни Новосад.

Тимчасове виконання обовʼязків міністра культури, молоді та спорту поклали на Світлану Фоменко. Вона з 2015 по 2016 рік була заступницею голови Комітету Верховної Ради з питань культури та духовності.

  • 4 березня Верховна Рада проголосувала за відставку премʼєр-міністра Олексія Гончарука та його уряду. Новим премʼєром став в. о. віце-премʼєра Денис Шмигаль. Цього ж дня Рада проголосувала за новий склад уряду, підтримавши 13 кандидатур, які раніше запропонував Шмигаль. До 10 березня вакантними залишалися чотири посади міністрів.