Нардеп Кравчук: Мінфін хоче повністю урізати фінансування Держкіно й Українського культурного фонду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство фінансів планує внести зміни до бюджету і повністю позбавити фінансування кілька напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту, залишивши лише видатки на зарплати. Про це повідомила народна депутатка від фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

Вона наголосила, що фінансування хочуть позбавити: Держкіно — 750 млн грн, Український культурний фонд — 500 млн грн, Інститут книги — 150 млн грн, туризм — 240 млн грн.

«Крім того, витрати на програму «зшивання країни», реставраційні роботи із захисту історико-культурної спадщини, програм інформполітики на суму понад 500 млн грн. Невідомо наразі, як уріжуть фінансування спорту», — написала нардеп.

Кравчук наголосила, що такий крок призведе до втрати тисяч робочих місць і до кризи креативних індустрій країни.

«Ми розуміємо, що в ситуації з розповсюдженням коронавірусу та за необхідності залучати додаткові кошти для боротьби з вірусом, необхідно переглядати бюджет. Проте будь-які кроки мають обговорюватись з депутатами профільного комітету та з залученням представників міністерства. Ми закликаємо Мінфін утриматись від ухвалення рішень до проведення консультацій», — написала нардеп.