Рада проведе засідання в кінці тижня. Фракції узгоджують порядок денний

Автори:
Костя Андрейковець, Оксана Коваленко
Дата:

Верховна Рада проведе засідання, незважаючи на декількох депутатів, які заразилися коронавірусом, але точно не в цей четвер (26 березня).

Колишній народний депутат Сергій Лещенко написав у своєму Telegram, що засідання попередньо перенесено на 29 березня (суботу), оскільки нардепи бояться зараження коронавірусом. За його словами, дату засідання погодять у пʼятницю на зборах фракції «Слуга народу».

Депутат фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко в коментарі «Бабелю» заявила, що причина перенесення — не страх зараження, а напрацювання депутатами законопроєктів порядку денного.

«До кінця тижня засідання точно відбудеться. Просто ще напрацьовують законопроєкти порядку денного. Ми хочемо максимально все узгодити. До кінця тижня [засідання] відбудеться, але не в четвер», — сказала Геращенко. Точну дату вона не назвала.

Джерело у «Слузі народу» підтвердило «Бабелю» попереднє перенесення засідання на суботу і збори СН в пʼятницю для затвердження порядку денного.

За даними «Української правди», більшість законопроэктів опублікують на сайті Ради 27 березня, а Кабінет міністрів повинен внести зміни до бюджету.