До Києва прибув потяг з евакуйованими з країн Балтії українцями. Пасажирів не випускали понад 4 години

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
До Києва прибув потяг з евакуйованими з країн Балтії українцями. Пасажирів не випускали понад 4 години

«Бабель»

До Києва прибув потяг «4 столиці» з Латвії, яким евакуювали українців через спалах коронавірусу. Про це повідомив кореспондент «Бабеля».

Потяг зупинився на Центральному залізничному вокзалі, людей не випускали з вагонів понад три години. Загалом до столиці прибули декілька сотень людей. Пасажири розповіли, що причину утримання їм не пояснили, по приїзді тести на наявність коронавірусу нікому з них не робили, обмежившись вимірюванням температури.

Пізніше людям все ж дозволили вийти з вагонів, їх запустили до зали очікування вокзалу. Пасажири також скаржилися, що для їх розвезення підготували лише пʼять маршрутних автобусів — по одному на область, і «зразково-показовий» автобус для Житомирської області. Увесь цей транспорт є платним, зокрема квиток на автобус до Житомирської області коштує 250 грн.

Громадяни, які прямують до Донецької та Луганської областей, повідомили, що для них автобусів не підготували, тому вони змушені самостійно вирішувати, як добиратися додому.

Поруч з автобусом для Житомирської області перебували спеціалісти, які фіксували особи усіх громадян, які відправляються до області. Як пояснив один із фахівців, дані збираються для контролю за дотриманням цими громадянами умов карантину.

Пізніше Міністерство охорони здоровʼя повідомило, що всі пасажири пройшли температурний скринінг, у пʼятьох виявили підозру на COVID-19. Їм провели швидкі тести на коронавірусну інфекцію, які показали відсутність у них захворювання. «Усі евакуйовані підписали обов’язкову інформовану згоду на самоізоляцію, за ними буде вестися медико-санітарний нагляд», — додали у МОЗ.