У США голосовий помічник Siri відтепер дає поради щодо коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Компанія Apple оновила Siri, щоб надати інформацію людям, які турбуються щодо того, чи є у них COVID-19. Про це повідомляє CNBC.

Користувачі можуть ставити запитання голосовому помічнику, наприклад «Як дізнатися, чи є у мене коронавірус?» або «Чи є у мене коронавірус?» і він дає поради, спираючись на симптоматику.

Коли користувач вперше запитає Siri про вірус, голосовий помічник запитає у відповідь, чи є у нього такі симптоми як лихоманка, сухий кашель або задишка. Людям з екстремальними або загрозливими для життя симптомами голосовий помічник рекомендує телефонувати за номером 911. Тим, хто не впевнений у своїх симптомах, радять самоізолюватись та надсилають памʼятку з симптомами коронавірусу.

Siri пояснює, що її відповіді надаються Службою суспільної охорони здоровʼя США і Центрами з контролю і профілактики захворювань (CDC).

CNBC пише, що такий функціонал голосового помічника не працює ніде, окрім Сполучених Штатів: у Великій Британії на запитання про коронавірус Siri дала посилання на інформаційну сторінку на сайті уряду країни.

  • У Польщі через селфі перевірятимуть дотримання карантину. Якщо вчасно його не зробити — прийде поліція.
  • В Індії оператори замінили телефонні гудки на інформацію про коронавірус.
  • Ізраїль дозволив вживати контртерористичних заходів для контролю за виконанням карантину.
  • В ірландських вʼязницях заборонили антисептики на основі спирту, аби вʼязні не варили з них самогон.