В ірландських вʼязницях заборонили антисептики на основі спирту, аби вʼязні не варили з них самогон

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Ірландська тюремна служба видала вʼязням антисептики для рук без спирту, які менш ефективні проти COVID-19, через побоювання, що дезінфікувальний засіб використають для самогону. Про це повідомляє The Journal з посиланням на тюремну службу країни.

Представник цієї служби підтвердив, що увʼязнені мають доступ до дезінфікувальних засобів для рук, які не містять алкоголю, «з міркувань безпеки». Він сказав, що ці засоби так само ефективні, як і ті, що на спиртовій основі.

Проте Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) і Центри США з контролю і профілактики захворювань попереджають, що дезінфікувальні засоби для рук з концентрацією алкоголю менше 60% менш ефективні і просто знижують темп поширення мікробів, а не вбивають їх.

Минулого тижня один з провідних хірургів країни висловив стурбованість з приводу спроможності тюремної служби стримувати потенційний спалах вірусу через переповненість і погані санітарні норми.

«Вʼязні з більшою ймовірністю можуть заразитися вірусом через переповнення вʼязниць і низький рівень санітарії», — сказав Шериф Султан, президент Міжнародного товариства судинної хірургії.

«Вони ізольовані від суспільства, але не один від одного. Їм не вистачає засобів для миття рук або дезінфікувального засобу, який іноді вважається контрабандою через вміст в ньому алкоголю. Люди в наручниках не можуть прикривати рот, коли кашляють або чхають», — додав лікар з міста Ґолуей.

Проте представник тюремної служби відхилив ці побоювання, заявивши, що 99% камер мають туалети та засоби для миття рук.

Санітайзер на основі алкоголю заборонили в ірландських вʼязницях після того, як троє увʼязнених випили його на Різдво у 2014 році, а потім потрапили в лікарню. Після проведеної перевірки засоби для рук з вмістом спирту заборонили.

  • Іран через коронавірус звільнив із в’язниць 85 тисяч осіб.
  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричинює вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, наразі основні осередки епідемії в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.
  • Європейський Союз введе заборону на 30 днів на всі поїздки на свою територію, крім невідкладних.