Одеса скасовує пільговий проїзд у громадському транспорті після дебошу та погроз водіям

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Заступник міського голови Одеси Павло Вугельман заявив, що у звʼязку з великою кількістю конфліктних ситуацій і, щоб не допустити поширення коронавірусу, з 23 березня в місті буде скасовано пільговий проїзд усіма видами громадського транспорту для всіх категорій населення до кінця карантину.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«У місті продовжує працювати громадський транспорт і маршрутні таксі. Але з понеділка ми плануємо відміну всіх пільг для всіх категорій громадян. Це відміна виключно на період карантину. Ми закликаємо всіх, насамперед літніх людей, залишатися вдома, не користуватися громадським транспортом», — заявив Вугельман.

Також, за словами заступника голови Одеси, за перші кілька днів карантину в місті пʼять разів вибивали скло у громадському транспорті, з них двічі — лобове. Таким чином було завдано збитків на 100 тис. грн.

Крім того, водіїв неодноразово били за відмову пускати в салон більше за встановлену кількість людей, одного разу пасажири погрожували водієві автобуса ножем.

  • В Києві з 23 березня на час карантину для більшості громадян припиняють пасажирські перевезення. Їздити зможуть тільки працівники критично важливих сфер.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про підготовку владою більш посилених заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.
  • «Укрзалізниця» створила рейси для повернення у свої країни громадян України, Білорусі, Литви та Латвії, які через карантин не можуть самостійно перетнути кордон.