«Ніяких чартерів. Нехай там і сидять». Лукашенко висловився про повернення білорусів з-за кордону

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не вважає за необхідне вживати заходів для транспортування на батьківщину всіх громадян країни, які залишилися за кордоном. Про це повідомляє «БелТа».

«Ми вже гвалтом кричимо: не їдьте за кордон, побудьте вдома. Ні, все одно пруть за цей кордон. Тим, хто виїхав після наших попереджень, — ніяких чартерів. Нехай там і сидять, якщо туди виїхали», — сказав Лукашенко.

При цьому президент Білорусі зазначив, що держава може допомогти туристам з Індії, яких не пустили на російський рейс до Москви. Проте він наполіг на тому, що, всупереч рекомендаціям МЗС, за останні кілька діб близько 11 тисяч громадян покинули країну й тепер не зможуть повернутися через посилення карантину в усьому світі. У разі нагальної необхідності повернутися на батьківщину президент порадив звертатися до МЗС.

  • Міністерство оборони спільно з Національною гвардією і поліцією починає патрулювання на вулицях міст України з 22 березня цього року. Мета таких заходів — запобігти можливому розвитку злочинності у звʼязку з карантином.
  • У Білорусі пройшли багатотисячні мітинги проти створення єдиної держави з Росією. Протестувальники оточили посольство РФ і передали петицію проти «поглибленої інтеграції».
  • Колишній офіцер Спеціального загону швидкого реагування МВС Білорусі (СОБР) Юрій Гаравський розповів про вбивства опозиційних політиків у 1999—2003 роках, які виступали проти президента Олександра Лукашенка.