Чемпіонат світу з хокею 2020 року скасовано через коронавірус

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Чемпіонат світу з хокею з шайбою 2020 року скасовано через карантин, запроваджений проти поширення коронавірусу. Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

Планувалося, що ігри відбудуться в травні у Цюриху і Лозанні (Швейцарія).

«Коронавірус — це глобальна проблема, яка вимагає значних зусиль з боку державних органів для боротьби з його поширенням. Ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати цю боротьбу. Ми повинні поки що відкласти спорт і підтримати як державні органи, так і всіх спортсменів», — заявив президент Всесвітньої федерації хокею з шайбою Рене Фазель.

Зазначається, що перенести ігри до іншої країни неможливо через пандемію, тому найближчими тижнями буде обговорюватися питання про перенесення чемпіонату на наступний рік. Це буде складно, адже країни проведення матчів було визначено аж до 2025 року.

  • У другого гравця баскетбольної команди «Юта Джаз» Донована Мітчелла виявили коронавірус. Раніше Національна баскетбольна асоціація (НБА) призупинила сезон на невизначений термін через коронавірус COVID-19 у центрового гравця «Юти Джаз» Руді Гобера.
  • По всьому світу футболісти, які перебувають на карантині через коронавірус, заради розваги приєдналися до #StayAtHomeChallenge. Відомі гравці замість мʼяча грають рулоном туалетного паперу.