Вселенський патріарх Варфоломій заборонив церквам проводити богослужіння до кінця березня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Вселенський патріарх Варфоломій наказав церквам припинити проводити церковні служби та обряди до кінця березня через поширення коронавірусу. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Вселенського патріархату.

«Сьогодні ми заявляємо про свою церковну резолюцію та мандат на припинення до кінця березня всіх богослужінь, подій та обрядів, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими», — сказав патріарх.

При цьому монастирі продовжуватимуть регулярно проводити релігійні служби для своїх чернечих спільнот, але паломникам та іншим відвідувачам вхід заборонений. Патріарх Варфоломій також закликав усіх відмовитися від подорожей і залишатися вдома для власної безпеки та для захисту інших.

  • У Міністерстві внутрішніх справ України наголосили, що усі релігійні організації зобов’язані дотримуватися карантину. Правоохоронці будуть реагувати на випадки, коли церква ставитиме під загрозу здоров’я чи життя громадян.
  • Православна церква України схвалила обмеження на богослужіння під час карантину: не більш ніж 10 парафіян. Під час засідання Священного Синоду ПЦУ також затвердила текст молитви під час пандемії.