У Нідерландах попри карантин дозволили відкрити магазини із марихуаною

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Після закриття магазинів і кавʼярень, де можна придбати марихуану, на вулицях Нідерландів зʼявились незаконні торговці канабісом. Про це повідомляє Bloomberg.

15 березня влада Нідерландів оголосила про закриття з 16 березня всіх громадських закладів, включно із магазинами марихуани. Майже відразу після цього повідомлення зʼявилися черги до цих магазинів, а на вулицях зʼявились нелегальні торговці. Хоча марихуана в Нідерландах дозволена, вона ніколи не була повністю легалізована, і продаж її поза ліцензованими закладами є злочином. Але це не заважало незаконним торговцям працювати в чергах у кавʼярнях, де вони роздавали картки зі своїми телефонними номерами і обіцяли швидку доставку, але за цінами приблизно утричі вищими, ніж в магазинах.

Після екстреної наради уряду, під тиском мерів, стурбованих потенційним сплеском вуличної злочинності, уряд країни заявив, що магазини марихуани можуть знову відкритися для виконання замовлення, якщо клієнти будуть триматися на достатній відстані один від одного.

«Це буде все одно, що взяти піцу», — сказав мер міста Неймеген.

  • В Індії оператори замінили телефонні гудки на інформацію про коронавірус.
  • В ірландських вʼязницях заборонили антисептики на основі спирту, аби вʼязні не варили з них самогон.
  • У Гонконзі помер перший собака, в якого знайшли коронавірус. Але нема доказів, що домашні тварини можуть захворіти.