У двох працівників ВООЗ виявили коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) 17 березня підтвердила, що у двох її співробітників тести на коронавірус дали позитивний результат. Про це повідомляє The New York Times.

Представник ВООЗ Крістіан Ліндмаєр сказав: «Минулого тижня співробітники вирушили додому, а потім у них проявились симптоми. Їх перевірили, і результати тесту підтвердили наявність вірусу».

Ліндмаєр не надав докладну інформацію про те, де співробітники працюють або де вони живуть, але сказав, що вони не були заражені під час польових робіт в рамках заходів ВООЗ щодо коронавірусу.

За його словами, в звʼязку з інфекціями ВООЗ запровадила дистанційну роботу для співробітників, оскільки закриття кордонів ускладнює співробітникам поїздки в офіси організації.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричинює вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, наразі основні осередки епідемії в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.
  • Європейський Союз введе заборону на 30 днів на всі поїздки на свою територію, крім невідкладних.