Вчені в Австралії зʼясували, як імунна система бореться з коронавірусом. Це має допомогти в розробці вакцини

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Фахівці Технологічного університету Свінбурна (Австралія) зʼясували, яким чином імунна система людини бореться з коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє BBC.

Фахівці звернули увагу, що процес одужання від COVID-19 схожий з процесом одужання від грипу. На думку вчених, визначення того, які саме імунні клітини виробляються в процесі одужання, має допомогти в розробці вакцини.

Вчені виявили в процесі одужання у одного з інфікованих чотири типи імунних клітин, які знищували вірус. За три дні до того, як пацієнт пішов на поправку, в його крові були виявлені такі ж клітини, як і у пацієнтів з грипом на тій же стадії перебігу хвороби.

Декан кафедри медичних наук в університеті Свінбурна Брюс Томпсон додав, що поява імунних клітин може допомогти передбачити перебіг захворювання.

Зазначається, що наступним кроком для вчених має стати визначення, чому імунна система спрацьовувала не так ефективно в більш важких випадках захворювання. «Зараз дійсно важливо зрозуміти, чого не вистачає або що відрізняється у пацієнтів, які померли, або у яких дійсно важкий стан, — щоб ми могли зрозуміти, як їх захистити», — повідомила професорка університету Кетрін Кедзерська.

У січні цей інститут став першим у світі, який відтворив вірус за межами Китаю. З того часу дослідна установа отримала додаткове фінансування від австралійського уряду, а також пожертвування від бізнесу і китайського мільярдера Джека Ма.