МОЗ: Чотири людини заразилися коронавірусом на території України

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Чотири людини заразилися коронавірусом усередині країни, ці випадки не пов’язані з подорожами. Про це з трибуни Верховної Ради повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«На жаль, ми маємо в Україні уже 7 зареєстрованих випадків зараження коронавірусом. Із них 4 випадки пов’язані із внутрішньодержавною передачею даного вірусу на території нашої країни. Вони не пов’язані з подорожами. Тому ми як Міністерство охорони здоров’я змінюємо алгоритм діагностики та виявлення хворих на коронавірусну інфекцію», — наголосив Ляшко.

За його словами, в Україні є близько 12 тисяч місць в інфекційних лікарнях, загальна кількість інфекційних боксів — 2,5 тисячі. Ляшко наголосив, що якщо буде масове надходження хворих, цього недостатньо, тому зараз у МОЗ вирішують, як перепрофільовуватимуть інші медичні заклади.

«Близько 80% випадків захворювання на коронавірус проходять у легкій формі. Близько 10% потребуватимуть госпіталізації. І, як бачимо з досвіду Італії, інші 10% потребуватимуть госпіталізації у відділення інтенсивної терапії», — розповів Ляшко.