У Києві приватна клініка провела хибні тести на коронавірус. У КМДА кажуть, що на це відреагує поліція

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У КМДА заявили, що одна з приватних клінік міста провела недостовірні швидкі тести на коронавірус. Про це на брифінгу сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він наголосив, що правоохоронці будуть реагувати на проведення тестів у приватних клініках та продаж псевдоліків від коронавірусу.

«Цією клінікою було поставлено кілька позитивних проб, після того, як вони пройшли референс-лабораторію, вони всі були анульовані», — сказав Поворозник, наголосивши, що в умовах тотального дефіциту «хтось пробує заробити якісь шалені кошти».

«На це однозначно будуть реагувати правоохоронні органи, у тому числі і на тести по півтори тисячі, і на спроби продавати ліки від коронавірусу, яких на сьогодні не існує», — наголосив Поворозник.

У КМДА також наголосили, що швидкий тест не дає 100%-ї точності, у дослідження також входять огляд лікаря, опитування, прослуховування.

На сайті однієї з приватних клінік — EuroLab – пропонують зробити тест на коронавірус. Інформація про це розміщена у них на сайті від 13 березня. Вартість тесту — 1600 грн.

Скрін з сайту EuroLab станом на 16 березня

Скрін / EuroLab

  • З 17 березня у Києві закривають торговельні центри, заклади громадського харчування, спортивні комплекси. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, автозаправки, банки та банкомати.
  • Станом на 09:30 16 березня в Україні лабораторно підтверджено два нові випадки зараження коронавірусом. Обидва зафіксували в Чернівецькій області.