Трампа перевірять на коронавірус. Раніше він відмовлявся пройти тест

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Президент США Дональд Трамп погодився пройти тест на коронавірус, незважаючи на те, що раніше відмовлявся це робити через відсутність симптомів захворювання. Про це повідомляє The Time.

Таке рішення американський президент прийняв після того, як стало відомо, що він контактував з двома людьми, у яких пізніше виявили вірус Covid-19. Так, перший інфікований, з яким контактував Трамп — чиновник з делегації бразильського президента Жаїра Болсонару. Другим зараженим виявився чоловік, з яким Трамп зустрічався в резиденції Мар-а-Лаго, про це на умовах анонімності розповіло джерело в Республіканській партії.

Президент звернувся до американців із заявою, що, хоча й не відчуває симптомів хвороби, він все ж пройде тест на коронавірус за порадами медиків. Тривалий час гарант ігнорував хворобу і продовжував вітатися з чиновниками за руку, проте незабаром перейшов на більш безпечний метод — стукнутися ліктями.

Як повідомляє джерело видання, Трамп демонструє впевненість у своєму здоровʼї, щоб «не викликати паніку і страх» на тлі падіння на фондових ринках.

  • У голови спеціального секретаріату з питань комунікацій адміністрації президента Бразилії Фабіо Вайнгартена підтвердився коронавірус. Напередодні чиновник супроводжував президента Бразилії Жаїра Болсонару під час візиту в США і зустрічався з президентом Дональдом Трампом. Міністри і радники, які їздили разом з Болсонару, вже перебувають під наглядом разом з головою держави.
  • 13 березня президент Трамп оголосив у країні надзвичайний стан через спалах коронавірусу. Він додав, що уряд виділить до $50 млрд для державних відомств і місцевої влади на боротьбу з хворобою.