Кабміну дозволили закуповувати засоби захисту від коронавірусу без тендерів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Рада національної безпеки та оборони дозволила Кабінету міністрів закуповувати медичні товари та послуги для протидії коронавірусу без проведення тендерів. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він також додав, що уряду доручили до кінця наступного тижня забезпечити тест-системами та експрес-тестами всі пункти в’їзду, заклади охорони здоров’я, які надають меддопомогу потенційно хворим на коронавірус, а також лабораторії.

Окрім цього, за словами Ляшка, по областях розподілять 10 мільйонів медичних масок. Водночас він додав, що протягом наступних двох тижнів Мінекономіки разом із вітчизняними виробниками мають вирішити, як забезпечити можливість для населення придбати маски й антисептики.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.
  • 13 березня в Україні зафіксували першу смерть людини, інфікованої коронавірусом. Це 71-річна жінка з Житомирської області, яка була госпіталізована напередодні, 12 березня.