Аваков: Україна заборонить вʼїзд мешканцям окупованого Донбасу на період карантину

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На період карантину через пропускні пункти вʼїзду-виїзду на Донбасі та адміністративній межі з Кримом до України пропускатимуть лише українців, які мають реєстрацію на неокупованій території України. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на виїздному засіданні уряду.

«100% обмежать перетин для іноземців... і людей з реєстрацією у «ДНР/ЛНР» теж не пускатимуть через КПВВ», — заявив Аваков.

За його словами, якщо громадянин України мешкає на непідконтрольній Україні території, має там місце реєстрації, то він не може бути пропущений на неокуповану територію України, поки діє карантин.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 128 тисяч людей, з яких понад 68 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 4,7 тисячі.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні запровадили тритижневий карантин.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили в трьох осіб.