Коронавірус: Словаччина та Румунія обмежили пропуск на кордонах, а Естонія ввела надзвичайний стан

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Словаччина через поширення коронавірусу обмежила пропуск на свою територію і призупинила залізничне сполучення. Як повідомляє Державна митна служба, обмеження почали діяти з 8 ранку.

Вʼїзд дозволено лише громадянам Словаччини та особам, які мають посвідку на постійне проживання в цій країні. Українські пункти пропуску на кордоні зі Словаччиною працюють у штатному режимі.

«Укрзалізниця» пізніше повідомила, що припинила пасажирське сполучення зі Словаччиною з 13 березня. Продажі квитків на поїзди в Кошице та Тису зупинені.

Подібні заходи ввела і Румунія. За даними митної служби, Румунія умовно поділила території країн ЄС на зони ризику. При вʼїзді з зони ризику людей направлятимуть для перевірки на семиденний карантин. У разі відмови — людей не пропускатимуть у Румунію. Україна поки не входить до зони ризику.

Як пише Delfi, влада Естонії оголосила про введення надзвичайного стану з 16 березня до 1 травня. В країні буде зупинено навчальний процес у школах та університетах. На пунктах перетину кордону (в аеропортах у тому числі) буде введено санітарний контроль. Також скасовані спортивні змагання, концерти, а кінотеатри зачинені.

12 березня надзвичайний стан у звʼязку з коронавірусом ввели Чехія, Латвія та Угорщина.