Україна готується до другої хвилі евакуації українців з Китаю

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство закордонних справ готується до другої хвилі евакуації українців з Китаю, де знаходиться епіцентр поширення коронавірусу COVID-2019. «Наразі Посольству України в Китаї відомо про 41 громадянина, який перебуває в Ухані. З них 10 осіб виявили бажання евакуюватися», — повідомив на брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Поки невідомо, коли саме планують евакуювати українців. Міністр закликав громадян, які хочуть евакуюватися, звертатися до посольства України в Китаї.

У МЗС закликали українців утриматися від подорожей в країни, уражені коронавірусом. Також Кулеба наголосив, що МЗС допомагатиме з відтермінованими документами громадянам України, які не змогли вчасно виїхати з країни, де введені обмежувальні заходи.

«Через обмежувальні заходи, які вживаються урядами відповідних країн, у вас можуть виникнути проблеми з документами з часом вашого перебування, коли ви їх відтермінували і не можете виїхати через обмежувальні заходи. Ми надаватимемо сприяння, звертайтеся до консульств».

«Також будемо працювати з урядами, щоб ви могли уникнути штрафів і будь-яких наслідків такої ситуації. Безумовно, це стосуватиметься лише добросовісних громадян», — наголосив міністр.