МАУ скасовує частину рейсів до Італії, Ізраїлю та інших країн через коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Авіакомпанія МАУ скасовує частину внутрішніх, а також міжнародних рейсів до 16 країн світу у звʼязку з коронавірусом. Як повідомляє пресслужба авіаперевізника, такі заходи вживають через рішення урядів багатьох держав щодо недопущення поширення вірусу COVID-19.

Напередодні МАУ повідомила про скасування деяких рейсів до Італії, Швейцарії, Греції, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Великої Британії, Литви, Азербайджану, Туреччини, Польщі, Угорщини, Австрії, Чехії, Фінляндії та Данії, а також частини внутрішніх рейсів у межах України.

В авіакомпанії уточнили, про які саме рейси йдеться, і зазначили, що їх скасують з 12 березня до середини квітня.

«Пасажири зможуть покинути територію Італії на регулярних рейсах МАУ з Риму та Мілану, які виконуватимуться з метою повернути українців на батьківщину — переважно на вивезення. Мандрівникам, яким буде необхідно переїхати з Венеції до Риму або іншого міста для вильоту в Україну, необхідно завантажити та заповнити спеціальну декларацію», — повідомив перевізник.

На період з 12 березня до 8 квітня скасовані рейси з Одеси в Тель-Авів (крім 18 і 25 березня), а також з Дніпра до Тель-Авіва. Рейси Харків — Тель-Авів скасують з 15 березня до 8 квітня. Рейси Київ — Тель-Авів будуть виконуватися двічі на день. До 22 травня будуть припинені рейси Київ — Ізмір (до 22 травня). Пасажирам запропонують варіанти з пересадкою в Стамбулі. Рейси Одеса — Стамбул не будуть виконуватися до 1 квітня через низький попит. Польоти між Києвом і Лондоном з 13 березня по 7 квітня будуть виконуватися по одному рейсу на день.

Щодо внутрішніх рейсів, до 8 квітня скасують польоти між Києвом і Херсоном, Чернівцями, Івано-Франківськом, Львовом, Запоріжжям.

Крім того, МАУ впроваджує процедуру повної дезінфекції усіх літаків, які прибувають з Італії, до зниження епідеміологічного рівня.

Авіакомпанія рекомендує пасажирам перевіряти статус рейсів за кілька днів до вильоту на сайті або зателефонувати в сервісний центр. В окремих випадках пасажирам буде запропоновано альтернативний варіант перельоту.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, до кінця січня він дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені 119 132 особи, з яких 65 765 одужали. Зафіксовано 4 284 смерті.
  • В Україні перший випадок коронавірусу зафіксували 3 березня. Його виявили в Чернівцях у чоловіка, який раніше відвідував Італію. Чернівецька обласна адміністрація повідомляла про госпіталізацію ще двох людей з підозрою на коронавірус. Їх доставили у лікарні 7 та 9 березня.
  • 10 березня Міністерство закордонних справ створило оперативний штаб для координації роботи відомств, органів влади та міжнародних організацій з метою захисту українців закордоном та інформування про поширення COVID-19 у світі.